Canon EOS 5D Mark IV

Canon EOS 5D Mark IV

Създаден хора, търсещи най-високите стандарти в качеството на изображението, 30,4-мегапикселовият сензор на EOS 5D Mark IV заснема изображения, които са пълни с детайли дори в най-ярките и най-тъмните зони.

Подробни характеристики

Разгледайте по-подробно Canon EOS 5D Mark IV

30,4-мегапикселов CMOS сензор осигурява изображения, които са с много детайли и малко шум – дори в ярките и тъмните зони. По-високата разделителна способност означава, че нищо не се губи, давайки ви свободата да изрязвате, за да получите перфектната композиция без влошаване на качеството.

Всеки от 30-те милиона пиксела на EOS 5D Mark IV съдържа два фотодиода, които могат да се използват заедно или поотделно. Тази технология позволява създаването на Dual Pixel RAW (DPRAW) файлове, които съдържат двойка изображения, заснети от две леко различаващи се гледни точки. Когато се обработват с помощта на софтуера Digital Photo Professional, DPRAW файловете позволяват на фотографите да правят корекции на изображенията за подобряване на рязкостта в желана зона.

Работата при слаба светлина е подобрена при всяка ISO настройка със силно намален цифров шум и максимална светлочувствителност ISO 32 000 (разширяема до ISO 102 400). Бъдете сигурни в превъзходното качество на изображенията дори когато снимате при слаба светлина.

Вградената корекция на изкривяванията подобрява работата на обектива чрез компенсация на фактори като дифракция, изкривяване и хроматична аберация, за да се получи изображение, което визуално няма равно на себе си.

Цифровата оптимизация на обектива добавя още едно ниво на корекция, като потиска ефектите от още оптични явления, включително ефекта на оптичния нискочестотен филтър на фотоапарата. Резултатът е: оптимизирана работа и невероятно качество на изображенията.

5D Mark IV разполага с набор от настройки за автоматичен баланс на бялото (AWB), които имат различен подход към изкуствената светлина. Настройката “Приоритет на атмосферата” се стреми да запази част от топлите цветове от източниците на изкуствена светлина с цел да съхрани известна част от атмосферата на дадена сцена, а настройката “Приоритет на бялото” елиминира повечето от топлите нюанси на осветлението от лампи с нажежаема жичка и се стреми да пресъздаде колкото е възможно по-неутрални цветове.

Стилът на снимката “Фини детайли” е включен в 5D Mark IV, за да се увеличи максимално количеството на детайлите, заснемани от 30,4-мегапикселовия сензор на фотоапарата. Тази настройка дава приоритет на градацията на тоновете и подчертава фините детайли.

Стилът на снимката „Фини детайли“ разполага с три регулируеми параметъра за рязкост, подобни на предлаганите от филтъра Unsharp Mask в Adobe Photoshop и софтуера DPP на Canon.

Comments

comments